Esdeveniments internacionals

El nostre col·legi internacional ofereix oportunitats úniques perquè els estudiants puguin rebre una autèntica preparació internacional, juntament amb el nostre projecte de immersió lingüística i els intercanvis i estades que oferim. Durant el curs acadèmic participem a diferents programes i activitats de caràcter internacional que reforcen el caràcter global dels nostres alumnes, així com el seu respecte envers altres cultures.

A través d’aquests programes i activitats internacionals, els alumnes d’Agora Sant Cugat International School interactuen amb alumnes d’altres països i cultures. Així, milloren i potencien les seves habilitats lingüístiques mentre obtenen una visió global i oberta del món, i aprenen a respectar diferents punts de vista. A més, al llarg del curs escolar el grup Globeducate promou diferents esdeveniments per reunir als estudiants de tots els centres.

Esdeveniments internacionals de Globeducate

Els esdeveniments internacionals són una part fonamental dins del currículum dels centres que formem part del prestigiós grup educatiu Globeducate, ja que fomenten la preparació global dels alumnes. A través d’aquests esdeveniments internacionals, els nostres alumnes milloren les seves habilitats lingüístiques i es relacionen amb estudiants d’altres països en una experiència única d’aprenentatge. Els esdeveniments més destacats que organitzem són:

  • Globeducate Model United Nations: simulacions de les Nacions Unides on els alumnes esdevenen delegats dels països i debaten en anglès problemes globals.
  • Globeducate Academic Olympics: olimpíades científiques, matemàtiques, informàtiques i lingüístiques on alumnes de diferents col·legis fan amistat mentre competeixen en un ambient internacional i multilingüe.
  • Globeducate International Music Festival: durant una setmana, els alumnes demostren professionalment la seva passió pel món de la música.
  • Globeducate Olympic Games: una competició esportiva on els alumnes donen el millor d’ells mateixos a distintes disciplines esportives (futbol, gimnàstica rítmica, natació o atletisme, entre altres).
  • Globeducate Visual Arts Competition: una competició artística on els alumnes mostren tota la seva creativitat i sensibilitat artística a través de creacions pròpies.

 

Altres programes internacionals

 

International Day

Considerem aquesta celebració, que reuneix a tota la comunitat educativa, com petites llavors de convivència en el mosaic viu, divers i pluricultural de la nostra escola internacional. Aquest dia és la representació viva de totes les nacionalitats del col·legi, amb estands i experiències en viu els diferents costums i tradicions.

Projecte MIT Global Teaching Lab

A través de la Fundació Catalunya La Pedrera hem pogut col·laborar al prestigiós projecte MIT Global Teaching Lab i hem acollit al nostre centre un estudiant del MIT, Anish Athalye, que ha impartit classes de Computer Science a 4t d’ESO i de física i matemàtiques a Batxillerat.

Programa GYLC

Global Young Leaders Conference és una reunió de joves líders mundials que es realitza una vegada a l’any als Estats Units, Europa i Xina. Al juliol dos alumnes de la nostra escola viatgen a Washington i Nueva York, després de superar un procés de selecció, i durant 15 dies tenen l’oportunitat d’assistir a conferències de líders mundials a nivell polític i empresarial. Durant la seva estada, intercanvien experiències amb joves de tot el món i completen diverses simulacions de Nacions Unides a la seu oficial. També tenen ocasió de visitar diferents organismes oficials i de ser rebuts per nombrosos diplomàtics. Els nostres alumnes són dels pocs representants espanyols que formen part d’aquest prestigiós programa.

Programa Erasmus+

El programa Erasmus+ promou la mobilitat i la cooperació entre centres educatius, amb la finalitat de desenvolupar projectes educatius conjunts per a l’alumnat i el professorat. Els nostres alumnes porten dos cursos treballant de forma cooperativa amb alumnes d’Irlanda, Alemanya, Holanda i Noruega al projecte multilateral «SOAR: Society and Architecture», que té com a objectiu crear ciutadans del món i fomentar el pensament crític, la intel·ligència emocional i el respecte cap a les diferents cultures i religions.

European Youth Parliament

El Parlament Europeu de Joves és una organització creada a França l’any 1987, present a 40 països, tot i que q Espanya les primeres conferències no es van organitzar fins fa poc més d’una dècada. És un fòrum de debat educatiu, íntegrament en anglès, sobre assumptes d’actualitat com el canvi climàtic, la crisi dels refugiats o el Brexit. El seu objectiu és recolzar el desenvolupament dels joves com a ciutadans responsables i involucrar-los a la realitat política d’Europa per promoure la seva comprensió i sensibilitat intercultural.

ELLS T’HO EXPLIQUEN

«NACEMUN és una simulació en anglès dels debats de les Nacions Unides en el que cada participant de diferents escoles adopta el rol de delegat d’un país. La doble finalitat era que fossin experts del funcionament d’aquest tipus de conferències, i a la vegada, servís d’entreteniment pels estudiants que participessin en altres conferències a Batxillerat. Els ajuda a relacionar-se amb alumnes d’escoles del Regne Unit, França i altres regions d’Espanya; aprenen a fer servir un anglès molt formal; milloren els seus dots d’oratòria i adquireixen coneixements sobre el món d’avui en dia. El projecte  promou els valors d’apertura, de solidaritat, d’integritat, de compromís amb la comunitat, ensenya quelcom més que continguts acadèmics, i fomenta es habilitats socials.»

Elena Degollada

Professora de Agora Sant Cugat International School i creadora del esdeveniment internacional NACEMUN

«He tingut la satisfacció personal de liderar projectes internacionals com l’EYP (Parlament Jove Europeu) i el Comenius. Aquests projectes signifiquen obrir-se al món i ofereixen als nostres estudiants la possibilitat de desenvolupar habilitats per a la vida i per a un futur exitós. Gràcies a l’EYP, molts dels nostres magnífics estudiants de 4t d’ESO han passat de les competicions de debat nacionals a sessions internacionals a Letònia, República Txeca, Noruega, Ucraïna i Turquia. Els tres primers presidents de l’EYP Espanya han estat alumnes d’Agora! A més, jo era un dels dos únics professors europeus membres del cos de govern de l’EYP amb reunions regulars a Berlín. També he estat responsable de dos projectes Comenius recolzats pel Ministeri d’Educació, que han permès als nostres alumnes de 4t d’ESO viatjar i treballar a projectes comuns amb estudiants d’Irlanda, Gal·les, Holanda, Alemanya, Estònia i Noruega.»

Martin Getz

Professor i coordinador d’anglès

Aviso Legal